U Boljevcu otvorena izložba likovnih radova na koži i pergamentu

U Kulturno-obrazovnom centru u Boljevcu je otvorena izložba likovnih radova na koži i pergamentu, koji su nastali u okviru likovne kolonije „Rtanj“ od 2007. do 2011. godine. Ovo su radovi nastali ulikovnoj koloniji, pre svega na Rtnju ali i u ateljeima mnogih umetnika. Autor koncepta oslikavanja pergamenta je akademska vajarka Leposava Milošević Sibinović, a ovaj projekat je predstavljen i na izložbi u Palati UNESKO u Parizu, 2010. godine.

Ova kolekcija koju ima Kulturno-obrazovni centar u Boljevcu predstavlja jednu izuzetno umetničku kolekciju mnogo šire od Boljevca, Srbije, pa i kontinenta, baš zato što je specifična. Nažalost, ona je se zadržala u tom nekom svom obimu i događanju, ali uvek postoji neka nova mogućnost da će neke druge generacije i neki novi ljudi nastaviti da rade na toj ideji.“ – ističe Leposava Milošević Sibinović.

Tokom četvorogodišnjeg trajanja kolonije Rtanj nastala su vredna dela koja su privukla pažnju boljevačke publike. Organizatori najavljuju da će publika biti u prilici da vidi i ostale radove, pošto je na ovoj izložbi izložen samo deo iz velike zbirke.

Prethodni članci