U Boru počeli radovi na izgradnji prve faze Akva parka

Prvu fazu radova na izgradnji Akva parka u Boru obišao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, sa saradnicima.

Rekonstrukcija platoa, biletarnice, bazena i postavljanje novih tobogana predviđena je prvom fazom. Izgradnja celog kompleksa Akva parka ima ukupno pet faza.

„Definitivno ovaj deo grada postaje interesantan svim građanima i novo gradsko jezgro. Kao što smo i obećali 2022. godine, u sklopu bazena Sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković“, počeli smo sa izgradnjom prve faze Akva parka, koja će biti završena do kraja ove godine. Izgradnja celog kompleksa Akva parka ima pet faza, a prva faza podrazumeva rekonstrukciju platoa ispred ulaza na bazen, biletarnicu, bazene i postavljanje novih tobogana. Na blizu dva i po hektara površine biće izgrađeno sedam novih bazena koji uključuju dečiju zonu, bazen sa veštačkim talasima, hidromasažni i rekreativni bazen. Verujem da će Akva park postati nezaobilazna destinacija za turiste, ne samo iz Srbije već i zemalja iz našeg okruženja.“ istakao je Milikić.

Do kraja godine radovi na izgradnji prve faze Akva parka biće završeni.

Sanacija krova zatvorenih bazena i rekonstrukcija ventilacije predstoji u narednom periodu. U neposrednoj blizini bi, za mesec i po dana, trebalo da počne izgradnja novog Šoping centra. To će, zajedno sa novim Sportsko – rekreativnim kompleksom u naselju Metalurg, planiranom izgradnjom nove bolnice i Evropskog vrtića, biti prepoznatljiva obeležja novog gradskog jezgra Bora.

Prema Milikićevim rečima, biće rekonstruisan i bioskop „Zvezda“, a radi se i na formiranju gradskog pozorišta koje bi radilo u objektu Muzičke škole.

Prethodni članci