U Boru podeljene zahvalnice učesnicima „Sportskog izazova“

Prijem povodom završetka Evropske nedelje sporta u Boru

U sklopu Evropske nedelje sporta, u Boru je priređena manifestacija „Sportski izazov“, a tim povodom u Gradskoj upravi Bor uručene su zahvalnice svim učesnicima.

Bor je pokazao da je grad sporta i vrhunskih sportista, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća u Boru.

„Iz našeg grada poslali smo jednu lepu sliku i pokazali da je Bor grad sporta i vrhunskih sportista. Učestvovalo je preko 500 učesnika. Manifestacija je ispunila osnovni cilj, a to je da se deca bave fizičkom aktivnošću i da se edukuju o zdravom načinu života“, kazao je Nikolić.

U Boru su tokom „Sportskog izazova“ organizovani javni trening fudbala, čas plesa i rekreacije, ženski fitnes trening, školski sportski časovi i javni trening košarke.

Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzela je i OŠ „3. oktobar“ iz Bora.

„Škola ‘3. oktobar“ organizovala je Sajam sporta, na kom je učestvovalo 15 klubova. Zahvalnost svima koji su tih dana dolazili do škole, promovisali sportske aktivnosti. U sklopu toga, učenici naše škole bili su animatori tih zadataka koji su njima postavljali“, rekla je Mirjana Spasić, nastavnik fizičkog vaspitanja.

„S obzirom da je ovo jedna velika akcija na nivou Evrope, u kojoj je učestvovao i naš grad, a posebno mi je drago da je i Karate klub ‘Bor’ učestvovao u ovoj akciji. Zahvaljujem se svim našim članovima koji su se odazvali“, rekao je Obrenko Petrović, Karate klub „Bor“.

Evropsku nedelju sporta organizuju Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske unije u Srbiji.

Prethodni članci