U Gamzigradu kod Zaječara biće održan 16. „Đurđevdanski sabor“ 3. juna

U Gamzigradu kod Zaječara biće održan 16. „Đurđevdanski sabor“ u subotu 3. juna 2023. koji, zbog tragedija koje su se dogodile u školi u Beogradu i u okolini Mladenovca, nije održan 7. maja, kako je prvobitno planirano.

Program počinje u 10:00 sati, takmičenjem u malom fudbalu, nastavlja se izložbom tradicionalne hrane i rukotvorina, takmičenjem u kuvanju jagnjeće čorbice, dečjom likovnom kolonijom u prirodi. Prikaz običaja „Promuz ovaca” predviđen je u 17:00 sati, defile kulturno-umetničkih društava u 17:45 sati, a kulturno-umetnički program u 18:00 sati.

Učestvovaće KUD-ovi: iz Gamzigrada, Halova, Zvezdana, Zlota, Vražogrnca, Nikoličeva, Rgotine, Velikog Izvora kao i FSDR „Jovica Joca Mihailović“ iz Zaječara.

Tokom programa predviđen je i „Izbor najlepše pastirice Đurđevdanskog sabora”, kao i proglašenje pobednika u kuvanju jagnjeće čorbice.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović Zaječar, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigrad, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Prethodni članci