U Gradskoj upravi Zaječar priređen prijem za vatrogasce Trifunovića i Lalića koji su spasili trogodišnjaka koji je upao u šahtu

U Gradskoj upravi Zaječar priređen prijem za vatrogasce Trifunovića i Lalića koji su spasili trogodišnjaka koji je upao u šahtu

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, priredio je prijem za pripadnike Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar Andriju Trifunovića i Sašu Lalića, koji su spasili trogodinje dete koje je upalo u šahtu.

Ova dva hrabra i odvažna pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar su svojom hrabrošću i brzom profesionalnom intervencijom, spasili trogodišnjeg dečaka koji je upao u šaht pun vode u ulici Generala Gambete kod Popove plaže i na taj način pokazali najviši stepen profesionalnosti, obučenosti i humanosti, istaknuto je na prijemu.

„Sreća u toj nesreći je bila da su se Trifunović i Lalić odmah zatekli i reagovali hrabro i odgovorno u datom momentu i da dete koje je bilo u nesvesnom stanju spasu. Njihovim znanjem i sposobnošću uspeli su da dete reanimiraju. Želim da im se zahvalim u ime svih građana Zaječara. Takođe, predložiću ih za nagradu za hrabrost ‘Hajduk Veljko Petrović“ koja će biti uručena za Dan grada, a dobiće i po 100 hiljada dinara. Verujem da je ipak njima najveća nagrada to što je život deteta spašen“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Zaječarski vatrogasci Andrija Trifunović i Saša Lalić, koji su se samo slučajno zadesili na mestu događaja, kažu da su odmah priskočili u pomoć sa opremom koja im se tog trenutka našla pri ruci.

„U ovakvim situacijama nema vremena ni prostora za neko razmišljanje. Deluje se momentalno i nama je najvažnije i srce nam je na mestu kada shvatimo da smo spasili jedan mladi život koji je tragično mogao da bude ugašen. U suštini, to je naš posao, ali možemo da kažemo da smo mi vatrogasci na dužnosti i van radnog vremena, takav je ovaj poziv“, kazao je Trifunović.

„Otrčao sam do auta, uzeo sajlu za vuču, kolega me je zavezao i spustio dole. Nekako sam uhvatio dečaka za nogu i kolega me je zajedno sa prolaznicima izvukao nazad. Dete je bilo u nesvesnom stanju, bio je modar, crn u licu, kolega je pristupio procesu reanimacije, u jednom trenutku on je izbacio vodu iz usta i počeo da plače. Nakon par minuta naišla je Hitna pomoć i preuzela dete“, dodao je Lalić.

Prijemu su, pored gradonačelnika Boška Ničića, prisustvovali i načelnik PU Zaječar general policije Bogoljub Živković i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zaječar pukovnik policije Branislav Matić.

Načelnik PU Zaječar general policije Bogoljub Živković izrazio je veliku zahvalnost i pohvalu mladim zaječarskim vatrogascima.

Pre prijema ovih zaječarskih heroja, zamenik gradonačelnika Zaječara Vladimir Videnović posetio je trogodišnjaka koji je upao u šaht i njegovu majku koji se trenutno nalaze u zaječarskoj bolnici i uručio im poklone u ime Grada Zaječara.

Prethodni članci