U Klubu penzionera grada Zaječara otvorena izložba “Domaća radinost, sačuvana od zaborava“

U Klubu penzionera grada Zaječara danas je svečano otvorena izložba pod nazivom „Domaća radinost, sačuvana od zaborava“, koju su organizovali Udruženje penzionera grada Zaječara i Aktiv žena.

U prostorijama Kluba penzionera našlo se oko 200 eksponata, čiji je najveći doprinos dala članica udruženja, Dragana Đokić, asistenciju su pružali mnogi, a posebno se ističe angažman Narodnog muzeja grada Zaječara.

Predsednik UPG – a, Miroslav Bogosavljević, održao je uvodnu reč na skupu, koji je okupio značajne predstavnike lokalne uprave i raznih institucija. Među prisutnim zvanicama su između ostalog bili i predstavnici PIO fonda filijale u Zaječaru, predstavnici Crvenog krsta Zaječar, kao i predstavnici Centra za socijalni rad.

Udruženje penzionera grada Zaječara, koje broji oko 5000 članova, slaviće 78 godina svog postojanja 15. aprila ove godine. Ovo udruženje je jedno od najstarijih i najvećih u gradu, a osnovano je 1946. godine, što ga čini jednim od prvih udruženja penzionera u Srbiji.

Tokom svečanog događaja, Zoran Golubović je održao zdravicu, dok je etno pevanje izvela Milanka Petrović. Ljuba Žeželj se predstavila kao recitatorka svojim autorskim pesmama „Dragi penzioneri“ i „Tebi majko“.

Ova izložba predstavlja dragoceni doprinos očuvanju kulturnog nasleđa i tradicije lokalne zajednice, te je sa velikim ponosom prihvaćena od strane prisutnih.

Prethodni članci