U Knjaževcu održan sastanak povodom rešavanja problema pasa lutalica

U sali Opštinskog veća u Knjaževcu održan je sastanak sa predstavnicima opštine Knjaževac, relevantnim institucijama i preduzećima i Udruženjem za zaštitu životinja “Beta” povodom rešavanja problema pasa lutalica na teritoriji opštine Knjaževac.

Predsednik skupštine opštine Knjaževac Marko Stojanović govorio je o merama koje je lokalna samouprava preduzela po ovom pitanju.

„Jedan od većih problema i jedan zajednički problem za sve stanovnike Knjaževca su psi lutalice. Opština Knjaževac donela je odluku i neke mere kako bismo se na savremen i human način odnosili prema tim psima koji su u stvari vlasnički psi prepušteni sami sebi. Doneli smo odluku da će biti besplatno čipovanje i obeležavanje tih pasa, a takođe i besplatna sterilizacija, a uz sterilizaciju i vakcinisanje protiv besnila i čišćenje protiv parazita. Obaveza svih vlasnika pasa jeste da pas mora da bude obeležen i vakcinisan, a u narednom periodu vršiće se kontrola nadležnih inspekcija da li su vlasnički psi obeleženi”, rekao je Stojanović.

Nevladine organizacije, kao i Udruženje za zaštitu životinja u Knjaževcu sprovode mnoge aktivnosti kako bi udomili pse, međutim, to nije dovoljno. Obavezna sterilizacija, registracija, obeležavanje i čipovanje svih pasa na teritoriji opštine Knjaževac biće sprovedeni u narednom periodu.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci