U Knjaževcu organizovan svečani prijem za učenike prvog i petog razreda

Prijemom i prozivkom učenika prvog i petog razreda počela je nova školska godina u svim osnovnim školama u opštini Knjaževac.

Srećan polazak u školu poželeo im je i narodni poslanik Branislav Josifović, a svečanom prijemu prvaka prisustvovala je i zamenica predsednika opštine Marija Jelenković.

„Ono što je najlepša vest danas, to je da smo ove godine upisali značajno veći broj prvaka nego prethodne školske godine i to nas puno raduje. Mi se trudimo, svake godine, i kao grad, a i kao država, da ne samo sporadično, nego i institucionalno i sistemski ulažemo u naše mlade, u našu decu i u obrazovanje. Trudićemo se i dalje da ulažemo i u naše škole, i u naše sportske hale, da stvaramo bolje uslove za rad naših nastavnika,ali i za našu decu i za sve mlade u ovom gradu. Ulaganje u mlade, u decu, u budućnost – to je naša obaveza, obaveza nas koji smo preuzeli odgovornost i za vođenje ovog grada i za vođenje države – da stvaramo bolje uslove, da bi naši mladi sutra ostali i u našem gradu i u našoj zemlji“, rekao je narodni poslanik Branislav Josifović.

U sve tri osnovne škole upisano je ukupno 208 učenika, od toga u OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” 97, u OŠ ”Vuk Karadžić” 69 i u OŠ ”Dubrava” 42.

Prethodni članci