U Knjaževcu raspisan Svetosavski konkurs 2022/2023. za dodelu jednokratne novčane pomoći najboljim studentima

Opština Knjaževac raspisala je Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći za školsku 2022/2023. godinu u cilju podsticanja najboljih studenata da nastave školovanje godina pod nazivom „Budućnost Knjaževca“.

Visina jednokratne novčane pomoći iznosi 35.000,00 dinara, a primiće je 30 najboljih studenata koji ispunjavaju uslove.

Studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, počev od druge godine studija, a prvi put u tekuću školsku godinu upisuju prvostepene studije, a koji se kontinuirano godine studija i postignuta prosečna ocena najmanje 9,00 (devet), čije se obrazovanje finansira iz budžeta Republike Srbije za državljanstvo Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i na teritoriji Knjaževca ili boravište ili prebivalište za izbeglice i interno raseljena lica u godini ispunjenja uslova za sticanje ovog prava.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija nemaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Uz prijavu treba podneti i dokaz o prvi put upisanoj godini studija prvog stepena u tekućoj školskoj godini, uverenje o državljanstvu Republike Srbije, dokaz o prosečnoj oceni studiranja, dokaz da su u kontinuitetu upisivane godine studija, dokaz o položenim ispitima, kao i očitanu ličnu kartu.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviće se Komisiji za sprovođenje konkursa dodele jednokratne novčane pomoći u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa, odnosno od 28.12.2022. godine do 20.01.2023. godine.

Opširnije o konkursu na OVOM LINKU.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci