U Lubnici juče su prvi put održani „Miholjski susreti sela“

U Lubnici kod Zaječara juče su prvi put održani „Miholjski susreti sela“, manifestacija koja se finansira sredstvima Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije i Grada Zaječara, s ciljem obogaćivanja društvenog i sportskog života stanovnika sela i negovanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Manifestaciju je otvorio Zoran Dimitrijević, državni sekretar Ministarstva za brigu o selu, a meštanima Lubnice obratio se i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Oni su istakli značaj kulturno-umetničkih manifestacija u selima i čestitali 6. avgust Dan rudara radnicima Rudnika lignita „Lubnica“.

Smotra je započela na sportskom terenu, gde je tokom dana odigran turnir u malom fudbalu i organizovano takmičenje u pripremi tradicionalnih jela, a nakon svečanog otvaranja je, zbog kiše, nastavljena u Domu kulture u Lubnici.

Da se tradicija uspešno čuva pesmom, igrom i običajima pokazali su članovi čak osam kulturno- umetničkih društava sa područja grada Zaječara iz: Lubnice, Šljivara, Vražogrnca, Gradskova, Zvezdana, Dubočana, Rgotine i Dečji gradski folklorni ansambl „ZO-RA“ iz Zaječara. Svojim umećem uveličali su ovogodišnje „Miholjske susrete sela“ u Lubnici.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Lubnica.

Prethodni članci