U okviru akcije „Jedan paketić, puno ljubavi“ predstavnici zaječarskog Crvenog krsta podelili 316 paketića

Crveni krst Zaječar, svake godine, tradicionalno, sprovodi akciju „Jedan paketić puno ljubavi“.

Ove godine 316 novogodišnjh paketića, podeljeno je deci korisnika Narodne kuhinje i deci sa invaliditetom u Zaječaru.

Prva podela paketića bila je u prostorijama zaječarskog Crvenog krsta.

„Crveni krst Zaječar, u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar i Eparhijom timočkom i mnogim drugim institucijama, prikupio je dovoljno paketića koji su podeljeni deci sa invaliditetom i deci korisnika Narodne kuhinje. Zadovoljstvo mi je što smo u tome uspeli“, istakao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar.

„Jako sam ponosna i srećna što sam kao prestavnik grada Zaječara bila deo tima koji je uspeo da obezbedi 316 paketića za najugroženije kategorije našeg grada. Želela bih da se zahvalim svim ljudima dobrog srca, našim Zaječarcima, koji su učestvovali u ovoj akciji i dali svoj doprinos, da obradujemo ovoliki broj dece i vratimo im osmeh na lice. Nadam se da će ova tradicija da se nastavi, a Grad Zaječar će uvek podržavati ovakve akcije, kao i do sada“ rekla je Ivana Ćebić, član Gradskog veća u Zaječaru.

„Sedmu godinu zaredom Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije timočke učestvuje u ovoj akciji. Ovo je kruna našeg dvomesečnog rada. Imali smo i aukciju oslikanih šolja koju su oslikavala deca. Na toj aukciji je skupljeno preko 200 hiljada dinara i učestvovali smo u sakupljanju slatkiša za paketiće. Eparhija timočka nastaviće da podržava ovakve i slične akcije kako bi sva naša deca bila srećna“ poručio je đakon Vuk Jovanović, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke u Zaječaru.

Do kraja nedelje biće podeljeni paketići i deci u zaječarskim selima, kao i deci u školi ŠO SO „Jelena Majstorović“ i Ustanovi „Oblutak“ u Zaječaru. Učenici OŠ „Ljuba Nešić“ iz Zaječara priredili su i program za svoje vršnjake.

Prethodni članci