U okviru programa Omladinski fondovi koji realizuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“, zaječarskim gimnazijalcima odoborena su tri projekta

Zaječarskim gimnazijalcima odobrena su tri projekta u okviru programa Omladinski fondovi koji realizuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Učenici zaječarske Gimnazije Sofija Nikolić (II3), Jana Urošević (II3), Anja Stanojević (II3), Milica Nikić (II3) i Aleksa Mitov (IV1) su kao neformalna grupa mladih pod imenom „GimzaZa“ sa svoja tri projekta „B2“, „Uzmi ili ostavi“ i „Sedi i uživaj“ konkurisali u programu Omladinski fondovi koji realizuje Fondacija Ana Vlade Divac u saradnji sa opštinom Zaječar, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i turizma.

Dobili su sredstva za sva tri projekta, od kojih je na ovaj način Gimnazija u Zaječaru dobila mantile za vežbe iz hemije (projekat „B2“). Školi je, u okviru projekta „Uzmi ili ostavi“, preuređen školski toalet. Projektom „Sedi i uživaj“ ova škola će dobiti nove klupe, čime bi se uredio i školski hodnik.

Prethodni članci