U Omladinskom centru u Zaječaru 30. jula predstava „#NisamPrijavila“

„Dečiji centar“ Zaječar nastavlja sa podrškom kampanji #NisamPrijavila, u okviru koje će u subotu 30. jula 2022. u Omladinskom centru u Zaječaru, biti odigrana predstava „#NisamPrijavila“. 

Početak predstave je u 21:00 sat.

Narednih dana biće izrađen mural na zgradi u ulici Bore Milića 3, kojim će biti prenesena poruka o problemu nasilja nad devojčicama, devojkama i ženama na Balkanu.

„Zajednička matrica podržavanja i upotrebe nasilja svoje osnove nalazi u tradicionalnim vrednostima, kulturi, religiji… podjednako, u celom regionu. U Srbiji je ove godine ubijeno 17 žena, ipak najnezaštićenije su devojčice, jer ne mogu, ne znaju, ne smeju da prijave, taj krug nasilja je mnogo veći no što se u javnosti zna, to je u stvari pravi i jedini razlog zbog koga ne smemo da odustanemo. Dođite da govorimo, uključite se, o nasilju se mora govoriti, što više, što češće, osnaživanje je prvi korak, napravimo ga zajedno“, poručuju iz zaječarskog „Dečijeg centra“.

Podršku za igranje predstave i izradu murala dobijena je i od Nacionalne zadužbine za demokratiju i Zaječarske inicijative.

Prethodni članci