U ovoj godini intenzivnija realizacija programa i menifestacija u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru

Tokom ove godine, u borskom muzeju, isplanirane su brojne izložbe, kako domaćih autora, tako i gostujućih. Sve projekte, koje u protekloj godini, zbog epidemiološke situacije, ova ustanova nije bila u prilici da realizuje, nadležni se nadaju da će uspeti u tekućoj.

Ove godine izlagačka delatnost u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru otvorena je izložbom umetničkih fotografija „Tender“, autora Đorđa Odanovića. Radi se o umetničkim fotografijama koje je ovaj poznati fotograf snimio u rudarsko topioničarskom basenu Bor. Sledeća na redu, nakon ove, je izložba akademskog skulptora iz Negotina, a potom, u planu je izložba predmeta borske umetnice Marije Jonović. To će biti jedna dekorativna izložba, posvećena svim ženama grada Bora, a predviđena je za Osmi mart. Od gostujućih izložbi, neke od važnijih predstavljaju izložba Muzeja nauke i tehnike iz Beograda, kao i izložba Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, koja je planirana za mesec april, a reč je o izložbi koja se odnosi na tradicionalno graditeljsko nasleđe Preševa i Bujanovca.

Muzej rudarstva i metalurgije u Boru će, za sada, u skladu sa epidemiološkim merama, sve izložbe otvarati bez prisustva publike, a posetioci će imati mogućnost da ih pogledaju u vremenu predviđenom za njihovo izlaganje, uz poštovanje preventivnih mera zaštite.

Prethodni članci