U Palati Srbije predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić potpisao ugovor sa ministrom Nikolom Selakovićem

Knjaževac: Podrška lokalnim samoupravama u zapošljavanju teže zapošljivih nezaposlenih lica

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić u Palati Srbije potpisao je ugovor za dodelu bespovratnih sredstava sa zastupnikom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ministrom Nikolom Selakovićem.

Odobrena su bespovratna sredstva za osam projekata jedinica lokalnih samouprava, među kojima je i opština Knjaževac.

Sprovođenjem inovativnih rešenja poput obuke najmanje šezdeset mladih ljudi u oblasti tekstilne, kožne i drvne industrije sa kvalifikovanim mentorima iz tih oblasti, kao i formiranja najmanje dva socijalna preduzeća koja će adekvatnom opremom pomoći rad zajednice, jedinica lokalne samouprave doprineće rešavanju prepoznatih izazova na lokalnom tržištu rada.

Dodela bespovratnih sredstava sprovodila se u okviru Projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”, a nakon sprovedenog Javnog poziva za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne samouprave.

Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pružao je Program „Migracije za razvoj IIIˮ koji je realizovao Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a finansiralo nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci