U Radul-begovom konaku u Zaječaru predstavljena zbirka pesama „Efekat leptira“

U Radul-begovom konaku u Zaječaru predstavljena zbirka pesama „Efekat leptira“

U Radul-begovom konaku u Zaječaru, predstavljena je zbirka pesama „Efekat leptira“ autorke Anđele Đorđević.

Zbirka sadrži 42 pesme, koje je autorka pripremala dugi niz godina.

„Idem sa ciljem da prodam što više primeraka, a sav prikupljen novac biće namenjen u humanitarne svrhe, kao pomoć deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. Planiram da sledeća knjiga bude namenjena deci, gde će se naći priče i pesme za decu, jer su u ovoj mojoj prvoj zbirci uglavnom ljubavne pesme“, istakla je Anđela Đorđević, autorka zbirke pesama „Efekat leptira“.

Ovo je Anđelina prva samostalna zbirka pesama u izdanju Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća” iz Požarevca.

„Mi smo u Zaječaru već objavili nekoliko knjiga i promovisali mlade pisce. Radimo veliki projekat, a do sada smo stvorili preko 20 hiljada mladih pisaca. Sada konkurišem za Ginisovu knjigu rekorda, jer ne verujem da je iko u svetu stvorio toliku armiju pisaca. Radimo na tome da dostignemo veliki broj pisaca čije ćemo knjige objaviti iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore. Uvideli smo da mnogo dece piše, ali nema ko sa njima da radi. Anđela je četvrti pisac iz Zaječara“, kazao je Bratislav Golić, glavni urednik Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća” iz Požarevca.

Anđela Đorđević je rođena 01.09.2003. godine u Zaječaru gde živi sa roditeljima Sanelom i Ivicom Đorđević i bratom Nikolom. Do 2018. godine pohađa Osnovnu školu „Dositej Obradović” u Vražogrncu i iste godine upisuje Gimnaziju u Zaječaru koju završava 2022. i postaje studentkinja Pravnog fakulteta Univeriteta u Beogradu. Pesme piše od svoje 8. godine. Neki od njenih uzora su Ljubivoje Ršumović kao i Desanka Maksimović. Osim pisanja poezije, puno vremena posvećuje čitanju raznih knjiga. Njene pesme su objavljivane u izdanjima Fanzina „Šraf” kao i na sajtu „Prelepa poezija”. Ovo je njena prva samostalna zbirka pesama u izdanju Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća” iz Požarevca.

Prethodni članci