U Valakonju opremljeno igralište za decu

Školsko dvorište u Valakonju kod Boljevca oplemenjeno je ljuljaškama, klackalicama i drugim spravama za igru, putem projekta „Dečja igra – put ka zdravom odrastanju“. Kako mališani ističu, ovako nešto je mnogo nedostajalo ovom selu i sada imaju gde da dovode drugare i da provode svoje slobodno vreme.

Projekat je realizovala Lokalna akciona grupa „Rtanj“, osnovana kao zajedničko udruženje koje deluje na području opština Boljevac i Sokobanja, sa ciljem podsticaja održivog ruralnog razvoja. Sredstva u iznosu od 130 hiljada dinara su obezbeđena iz budžeta opštine Boljevac, na javnom konkursu za sufinansiranje organizacija i udruženja građana. Dejan Kostandinović, pomoćnik predsednika opštone Boljevac kaže da je cilj ovog projekta da omogući svakom detetu, pa i deci u mestima gde i nema puno omladine, da mogu da koriste ovako jedan divan prostor.

Pored ovog, biće realizovani i mnogi drugi projekti, od kojih je jedan zajednički u kome učestvuju i opština Sokobanja i opština Boljevac. Pored toga, lokalna akciona grupa organizuje i realizuje filmski festival, odnosno festival turističko-ekološkog-dokumentarnog filma „Vrmdža fest“.

Prethodni članci