U zaječarskom „Dečijem centru“ počeo rad na pripremi za inkluzivnu predstavu „Dečak iz vode“

U „Dečijem centru“ u Zaječaru počeo je rad na pripremi za inkluzivnu predstavu „Dečak iz vode“.

Predstavu rade članovi zaječarskog „Dečijeg centra“ i Udruženja „L-Down“, a tema je zagađenje vode i kako se to može sprečiti. Scenario za predstavu je nastao zajedničkim radom kreativnih radionica „Dečijeg centra“, Udruženja „L-Down“ i izvršne produkcije „Sigma Bor“.

„Ova inkluzivna predstava je zapravo nastavak prošlogodišnje predstave „Pokloni udah“ koja je avgusta 2022. bila prikazana na Festivalskoj večeri u Boru, kada je publika kroz prikaz mladih mogla da vidi posledice industrijskog zagađenja vazduha i način rešavanja problema kroz aktivizam mladih koji planetu nasleđuju od starijih“, poručila je Selene Ristić Vitomirović, direktorka „Dečijeg centra“ iz Zaječara.

Predstava je planirana da bude deo Festivala predviđenog projektom „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“, koji realizuje Udruženje „Za česme“ uz partnerske organizacije iz Bora i Zaječara, a finansira EU.

Planirano je da inkluzivna predstava “Dečak iz vode” bude premijerno izvedena na drugoj festivalskoj večeri u Zaječaru, u okviru projekta.

Prethodni članci