U zaječarskom pozorištu održana Gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

U zaječarskom pozorištu održana je Gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“. Učestvovalo je preko 20 recitatora iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara, podeljeni u tri kategorije: mlađa, srednja i starija.

Stručni žiri u sastavu: glumica Nataša Petrović – predsednik, glumica Viktorija Arsić – član i glumac Gabrijel Bećarević – član, doneo je odluku da prvo mesto u mlađoj kategoriji osvoji Vuk Pavlović, drugo mesto Andrej Đorđijoski, a treće Elena Stanković. Pobednik Gradskog takmičenja recitatora u srednjoj kategoriji je Veljko Ljubisavljević, drugo mesto osvojila je Hana Milošević a treće Lena Petrović. U starijoj kategoriji najbolji su bili Anastasija Perić i Jovana Jovanović.

Svi pomenuti takmičari dobili su od organizatora diplome i prigodne nagrade, knjige namenjene njihovom uzrastu i stekli pravo učešća na Okružnom takmičenju koje će 11. aprila biti održano u Domu kulture u Knjaževcu.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj grad Zaječar.

Prethodni članci