U Zaječaru 7. januara „Ulica Božićne radosti“ povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista, u Zaječaru će biti organizovana „Ulica Božićne radosti“, u nedelju 7. januara 2024.

„Ulica Božićne radosti“ biće u ulici Timočke bune, (od ulice Nikole Pašića do Svetozara Markovića).

Mnogi Zaječarci, kao i njihovi gosti, moći će od 09:00 sati da uživaju u širokoj lepezi domaćih proizvoda velikog broja izlagača, počev od meda, rakije i vina do dimljenih proizvoda. Biće priređena i božićna trpeza za posetioce kao i bogat kulturno umetnički program.

U okviru programa, od 11:30 sati, nastupiće učenici osnovnih škola „Ljuba Nešić“ i „Ljubica Radosavljević Nada“, kao i kulturno-umetnička društva: KUD „Novo doba“ Grlište, KUD „Zoran Gajić“ Rgotina, KUD „Sloga“ Vražogrnac, KUD „Penzioner“ Zaječar, KUD „Nikola Pašić“ Zaječar, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“ Zaječar i Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ Zaječar.

Biće održano i takmičenje u kuvanju sarmi, a od 14:00 sati biće organizovana degustacija pripremljenih sarmi i proglašenje pobednika.

Prisutnima će se obratiti i Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Organizatori su Eparhija Timočka i Grad Zaječar, uz učešće Turističke organizacije grada Zaječara i Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar.

Prethodni članci