U Zaječaru će biti održan 7. Kamp klasične muzike

U Zaječaru će biti održan Kamp klasične muzike, sedmi po redu, od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar i Narodnim muzejem iz Zaječara organizuje za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona 7. Kamp klasične muzike.

Kamp će ove godine okupiti oko 30 polaznika.

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači će u prostorijama OMŠ „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, u okviru osmočasovnih dnevnih aktivnosti, vršiti edukaciju za instrumente: klavir – prof. Jokut Mihailović, violina – prof. Marko Josifovski, gitara – prof. Vera Ogrizović, flauta – prof Ljubiša Jovanović, solo pevanje – prof. Katarina Jovanović, violončelo – prof. Sandra Belić, violina – prof. Robert Lakatoš, klavirska saradnja – prof. Uki Ovaskainen.

Zaječar je već postao prepoznatljiv u Srbiji i regionu po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji su u gradu na Timoku tih dana.

Tradicionalno na lokalitetu Feliks Romulijana. u sredu 17. avgusta 2022. sa početkom u 19.00 sati, biće održan „Koncert pod zvezdama“, na kome će koncert održati profesori-predavači. Završni koncert polaznika Kampa biće održan u zaječarskom pozorištu (20. avgusta 2022. u 18.00 sati).

Poktovitelj Kampa klasične muzike je Grad Zaječar.

Prethodni članci