U Zaječaru izvedena predstava „CARLOTTA GRISI-OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI“

U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“ publika je mogla da uživa u predstavi „CARLOTTA GRISI-OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI“ i glumce nagradila dugim, gromkim aplauzom.

Rediteljka ovog projekta je Ljiljana Gvozdenović, autorka teksta je Annamaria Serda, muziku je komponovao Darijan Ivezić, a u predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus. Produkcija: Umetnički Festival “Rovinj Art & More” i “Opera b.b.” iz Zagreba.

Autorka teksta i glumica Annamaria Serda nije krila radost zbog dobre posećenosti, sjajne reakcije publike i podrške od strane čitavog kolektiva zaječarskog teatra.

„Ovo je prvi put da nastupam u ovom pozorištu i prva poseta gardu i toliko smo doživeli toplu dobrodošlicu i od strane uprave pozorišta i od strane kolega mnogobrojnih koji su došli da nas gledaju. Takva podrška je retkost. Zahvaljujem se svima“ rekla je glumica.

Poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji je i umetnički direktor Umetničkog Festivala “Rovinj Art & More”, a u predstavi tumači lik Žila Peroa, takođe je zadovoljan reakcijom publike, kao i saradnjom sa Pozorištem „Zoran Radmilović“.

„Srce mi je puno. Za glumca i pjevača nema ništa ljepše nego kad je brojna publika i kad je na kraju ta publika zadovoljna. Profesor Božidar Đurović nas je spojio, on je profesor Annamarie sa dramske akademije, bio je na premijeri u Rovinju i dio je te naše zajedničke priče. Jako sam zadovoljan da nas je doveo baš u Zaječar i nadam se da je ovo samo početak jedne dugogodišnje suradnje“ rekao je, pored ostalog Braus posle predstave.

Predstava prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom Istarskom gradiću (Vižinadi), a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama.

Ova predstava je i praktičan deo Umetničkog Doktorata koji Annamaria Serda radi pod mentorstvom prof. Vide Ognjenović, na Fakultetu Savremenih Umetnosti u Beogradu. Izvođena je, pored pretpremijere u Vižinadi (rodnom mestu Karlote Grisi) i u Rovinju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Londonu i u Zaječaru.

Prethodni članci