U Zaječaru je danas održan završni događaj povodom realizacije projekta „Kad žene vode”

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održan završni događaj povodom realizacije projekta „Kad žene vode”. Sve učesnice ove obuke imale su priliku da nauče osnove bavljenja ruralnim turizmom, da dobiju informacije na koji način se registruje gazdinstvo, koji fondovi i izvori finansiranja su im dostupni, kao i šta je sve potrebno da bi se vodilo jedno etno domaćinstvo. Polaznice obuke su naučile više i o brendiranju i digitalnom marketingu, a imale su priliku da vide i primer dobre prakse tokom studijskog putovanja u trajanju od 2 dana, kao i da borave u jednom etno domaćinstvu.

Ovom prilikom, polaznicama obuka uručeni su sertifikati o uspešno završenoj edukaciji, a učesnicima na projektu zahvalnice.

Gradonačelnik Zaječara je ovom prilikom čestitao svima koji su učestvovali u realizaciji projekta „Kad žene vode” i najavio novu saradnju sa organizacijom Swiss PRO. „Ovaj projekat je izuzetno značajan, a moje iskustvo govori da žene ništa slabije, naprotiv, tamo gde vode, vode čak i bolje od mušakaraca, a ne govorim samo o lokalnoj administraciji, nego i o javnim preduzećima i ustanovama. Odgovornost je kod žena na izuzetno visokom nivou”.

Projekat „Kad žene vode”, realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Prethodni članci