U Zaječaru je proteklog vikenda održan 1. Memorijalni odbojkaški turnir „Dragan Kuzmanovski – Kuza”

1. Memorijalni turnir za mlađe pionirke 200910 „Dragan Kuzmanovski – Kuza”

U Zaječaru je proteklog vikenda održan 1. Memorijalni turnir za mlađe pionirke 2009/10 „Dragan Kuzmanovski – Kuza”, u odbojci.

Turnir se igrao na terenima u Sportsko-rekreativnom centru “Kraljevica“.

Učestvovale su ekipe: OK „Timok“, OK „Pirot“, OK „Topličanin“, OK „Majdanpek“, OK „Viner“, OK „Zaječar“ i OK „Volejbortim“.

U hali na Kraljevici prisutnima se obratio gospodin Davro Marušić, koji je govorio o Draganu Kuzmanovskom Kuzi i između ostalog izdvojio:

„Najpre da izrazim veliku zahvalnost Odbojkaškom klubu „Timok“ što su se setili da jedan odbojkaški turnir posvete Draganu Kuzmanovskom Kuzi. Ja ne volim izraze kao što su najveći i najbolji u oblastima koje su posledica dara i talenta, kao što su umetnost i sport na primer, ali predanog rada često mukotrpnog, a Kuza je bio baš taj, voleo je odbojku i posvetio joj svoj život i stigao tamo gde se retko stiže na sam vrh srpske odbojke. Od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom ‘U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi’. Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe ‘Timoka’, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda“, kazao je Marušić.

Reči Davora Marušića ispraćene su gromoglasnim aplauzom, a igračima i publici obratila se i Sanja Kuzmanovski, ćerka Dragana Kuzmanovskog, koja je otvorila turnir.

„Želim da se zahvalim svima koji su se okupili ovom prilikom, posebno želim da se zahvalim Zeki , koji je uložio trud da nas sve okupi. Želim sreću svim ekipama, nadam se da će te svi uživati. Proglašavam turnir otvorenim“, rekla je Kuzmanovski.

Na turniru u publici našle su se i bivše proslavljene odbojkašice i kapiteni OK „Timok“-a, Maja Stanković i Nataša Stojanović.

„Tih ’90.-tih godina Zaječar je obeležio OK ‘Timok’ i odbojka, kako ženska, tako i muška ekipa. Naš dragi trener koji nažalost nije više sa nama, Dragan Kuzmanovski – Kuza, obeležio je naše detinjstvo i odrastanje. Kuza je dao jednu posebnu notu u našem sportskom vaspitanju. Pamtimo ga po lepom, po druženjima, putovanjima i sportskim uspesima. Puno mi je srce što vidim ove devojčice koje igraju odbojku i ovoliko ljudi u Zaječaru. Drago mi je što odbojka živi“, poručila je Stanković.

„Drago mi je da se održava ovakav turnir, jer smatram da je Kuza ostavio veliki trag u odbojci u ovom gradu i zaslužio je da se ovako nešto organizuje. Bio je vrlo predan i iskustvo koje smo dobili igrajući odbojku sa njim, jeste iskustvo za ceo život“, kaže Stojanović.

Jedan od organizatora turnira je i sadašnji trener OK „Timok“-a Milan Vučković.

„Došli smo na ideju da pokrenemo ovaj turnir u ovom periodu kada se završe takmičarske aktivnosti. Uz pomoć Kuzinog pomoćnog trenera Predraga Zeljkovića Zeke pokrenuli smo ovaj prvi Memorijalni turnir u Kuzinu čast. Odobjka ima tradiciju od 1955. godine u Zaječaru i ovaj turnir je veoma zanačajan jer sve više devojčica i dečaka se bavi odbojkom i to je suština“, istakao je Milan Vučković, trener OK „Timok“ Zaječar.

U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojio je ŽOK „Topličanin“ iz Prokuplja, drugo mesto pripalo je OK „Viner“ iz Bora, dok se na trećem mestu našao OK „Timok“ iz Zaječara. Najbolji među dečacima takođe bili su, odbojkaši Timoka iz Zaječara.

Prethodni članci