U Zaječaru je zakazana 9. sednica Skupštine grada za 17. mart

Deveta sednica Skupštine grada Zaječara,, zakazana je za četvrtak, 17. mart.

Sednica će biti održana u sali ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, a početak je u 10:00 sati. Odbornici lokalnog parlamenta odlučivaće o 18 tačaka koje su se našle na dnevnom redu.

Na dnevnom redu sednice je Predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2022. godinu, kao i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Zaječara za 2021. godinu.

Takođe, odbornici lokalnog parlamenta odlučivaće i o Predlogu Odluke o otpisu potraživanja grada Zaječara prema akcionarskom društvu “Industrija obuće Beograd”, kao i o Predlogu Odluke o pribavljanju idealnog dela objekta na kp.br. 9626/1 KO Zaječar, u Zaječaru, ul. Ljube Nešića br. 39, u javnu svojinu Grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom.

Na dnevnom redu je i Predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar, kao i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Zaječara za 2022. godinu i izmene i dopune Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Timok – održavanje”.

Odbornici će odlučivati i o Rešenju o davanju saglasnosti na izmenu Plana i Programa poslovanja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za 2022. godinu, Rešenju o davanju saglasnosti na srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za period od 2022. do 2026. godine i Rešenju o davanju saglasnosti na dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno – stambenog preduzeća “Zaječar” za period od 2022. do 2031. godine.

Pred odbornicima će se naći i Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2021. godinu Istorijskog arhiva “Timočka krajina”, plan i program rada Arhiva za ovu godinu, kao i Finansijski plan ove ustanove za 2022. godinu.

Na dnevnom redu je Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2021. godinu Matične biblioteke “Svetozar Marković”, program rada ove ustanove za 2022. godinu, izveštaj o radu za 2021. i plan rada za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, izveštaj o poslovanju i finansijski izveštaj Turističke organizacije grada Zaječara za 2021. godinu, kao i Godišnji program rada za 2022. godinu i Finansijski plan Turističke organizacije grada Zaječara za 2022. godinu, naćiće se pred gradskim parlamentom 17. marta.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se i Izveštaj o radu za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru „Oblutak“, Finansijski izveštaj o utrošenim sredstvima, obavezama, potraživanju i rezultatima poslovanja za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, rešenje o davanju saglasnosti na program rada i finansijski plan ove ustanove za 2022. godinu, biće među tačkama dnevnog reda.

Na sednici Skupštine grada Zaječara biće odlučivano i o Predlogu Rešenja o davanju saglasnosti na tekst Protokola o saradnji između opštine Bečej i Grada Zaječara, o Predlogu Odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Zaječara, Predlogu Rešenja o obrazovanju Komisije za rodnu ravnopravnost i Predlogu Odluke o osnivanju Saveta za rodnu ravnopravnost grada Zaječara. Dnevnim redom sednice predviđena su i odbornička pitanja.

Prethodni članci