U Zaječaru obeležen Dan policije i Ministarstva unutrašnjih poslova prezentacijom opreme i vozila

U centru Zaječara pripadnici Policijske uprave Zaječar i Vatrogasno-spasilačkog bataljona prezentovali su opremu i vozila koja koriste u svakodnevnom radu, a povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, kao i slave MUP-a.

Na prezentaciji su uživali najviše najmlađi sugrađani, koji su sa nestrpljenjem isprobavali policijsku opremu, ulazili u policijska i vatrogasna vozila i slikali sa zaječarskim policajcima i vatrogascima, uprkos lošem vremenu i kiši.

Zaječarski mališani su od pripadnika MUP-a dobili balone, sokiće i bojanke.

Na prezentaciji su učestvovali predstavnici policije opšte nadležnosti, kriminalističke i saobraćajne policije, vatrogasno-spasilačkih i specijalnih i posebnih jedinica MUP-a, kao i predstavnici IPA regije.

Pre prezentacije u centru grada, pripadnici Policijske uprave Zaječar položili su vence na spomenik tragično stradalom policajcu Ivanu Đurđevcu.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Prethodni članci