U Zaječaru odigrana humanitarna rukometna utakmica „Marko Krsmančić i prijatelji”

U Zaječaru odigrana humanitarna rukometna utakmica

„Marko Krsmančić i prijatelji” naziv je humanitarne rukometne utakmice koja je odigrana juče u Sportskoj hali na Kraljevici u Zaječaru.

Pored toga što je utakmica bila humanitarnog karaktera, ovo je ujedno bila i oproštajna rukometna utakmica Zaječarca Marka Krsmančića koji je ponikao u RK „Zaječar 1949”.

Na teren su izašli „Crni“ i „Beli“ tim koji su činili brojni reprezentativci, Markovi prijatelji, poput proslavljenih rukometnih imena kao što su: Bogdan Radivojević, Vanja Ilić, Dejan Milosavljev, Nikola Manojlović, Žarko Šešum, Rastko Stojković, Nenad Vučković i još mnogi igrači koji nastupaju po inostranstvu.

Krsmančić je u dogovoru sa klubom odlučio da bude utakmica humanitarnog karaktera, koji se sastoji iz dva dela: sponzori su donirali sredstva Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak” Zaječar, a dobrovoljni prilog koji se skupljao na ulazu biće usmeren za lečenje Zaječarke Lenke Ljubisavljević.

„Bila je od početka ideja da ova oproštajna utakmica bude humanitarnog karaktera, i ovim smo poslali lepu sliku iz Zaječara. Prikupili smo dosta novca i za ‘Oblutak’ i za Lenku. Logično je bilo da ova humanitarna oproštajna utakmica bude u Zaječaru, jer sam ja odavde i ovo mi je bila velika želja“, istakao je Marko Krsmančić.

Sportski direktor RK „Zaječar 1949“ Jugoslav Petrović zahvalio se svim igračima koji su podržali ovu akciju.

„Želim da se zahvalim svim igračima koji su posle naporne sezone došli u Zaječar i odazvali se ovakvoj akciji. Takođe, zahvaljujem se i Marku koji je okupio sve ove vrhunske igrače. Ovo je veliki događaj za Zaječar, a publika u hali mogla je da uživa u odličnom rukometu“, kazao je Petrović.

Pre početka utakmice, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić uručio je poklone rukometnim igračima, a direktorka Ustanove „Oblutak“ Ana Petković uručila je zahvalnice svim humanim ljudima koji su donirali novac.

Takođe, Marko Krsmančić uručio je prigodan poklon gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, dok je u ime grada Zaječara Krsmančić na poklon dobio uramljeni dres.

Za zabavni deo programa bila je zadužena popularna grupa „THC Familija”.

Prethodni članci