U Zaječaru održana generalna proba: Sve spremno za veliku pokaznu vežbu „Sistem 2021“

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „Sistem 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama. Generalna proba vežbe održana je danas u Zaječaru, a u petak, 5. novembra biće realizovana na pet lokacija:

– komandni centar (velika sala Gradske uprave Zaječar)
– ušće Crnog i Belog Timoka (simulacija proboja vode i poplava)
– objekat bivšeg “Timasa” na Izvorskom putu (simulacija požara usled paljenja trafo stanice izazvanog poplavom)
– veterinarska stanica (sabirni i trijažni centar Štaba za vanredne situacije, Sektora za vanredne situacije i Crvenog krsta Zaječar)
– hala sportova pri OŠ “Hajduk Veljko” (smeštaj lica koja se evakuišu usled poplave)

U vežbi učestvuju Štab za vanredne situacije grada Zaječara, Sektor za vanredne situacije, Zdravstveni centar Zaječar, Crveni krst Zaječar, PU Zaječar, izviđači, Turistička organizacija grada, zaječarska javno-komunalna preduzeća JKP „Timok održavanje“, JKP „Vodovod“, JKSP „Zaječar“, JKP „Higijena“, Dobrovoljno vatrogasno društvo, a vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom lokalnom tako i na republićkom nivou.

Vežba „Sistem 2021“ biće organizovana od 10.00 do 12.00 sati i planirano je da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Prethodni članci