U Zaječaru održana tribina Igora Jurića „Bezbednost dece na internetu“

Centar za socijalni rad Zaječar u saradnji sa lokalnom samoupravom bio je domaćin tribine „Bezbednost dece na internetu“.

Igor Jurić ispred Centra za nestalu i zlostavljanu decu u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru, održao je tribinu za zaječarske osnovce i srednjoškolce, kojoj su prisustvovali i predstavnici zaječarskih škola, kao i radnici Centra za socijalni rad.

Nenad Dinulović direktor Centra za socijalni rad u Zaječaru istakao je značaj ovakvih tribina za jednu zajednicu, ali i za društvo u celini.

„Zahvaljujem se gradonačelniku Ničiću na podršci, kao i na tome da je naša lokalna samouprava prepoznala značaj ove teme. Drago nam je da smo domaćini ovom skupu i siguran sam da ćete čuti dosta korisnih informacija, i veoma je važno da svi zajedno doprinesemo stvaranju ambijenta u kome ćemo otvoreno da razgovaramo o bezbednosti dece, vršnjačkom nasilju i opasnostima koje vrebaju na internetu“, istakao je Dinulović.

Prisutne je pozdravila i većnica za socijalna pitanja Ivana Ćebić.

Deca često ne prepoznaju da su žrtve zlostavljanja na internetu, naglasio je Igor Jurić, iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

„Edukativnim radom, prevencijom ali i preporukama roditeljima, moguće je informisati decu o mogućim predatorima na internetu. Roditelji bi trebalo svakodnevno provode određeno vreme sa decom razgovarajući i time ih upoznati o mogućim rizicima, ali im i dokazati da su uz njih“, poručio je Jurić.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci