U Zaječaru počelo obeležavanje Nedelje Sektora za vanredne situacije prezentacijom opreme i vozila

Sektor za vanredne situacije Ministartsva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija, a u centru Zaječara tim povodom održan je taktičko–tehnički zbor vatrogasno–spasilačkih jedinica.

Povodom obeležavanju Dana sektora za vanredne situacije biće organizovani taktičko–tehničkih zborovi, javno–pokaznih vežbe vatrogasno–spasilačkih jedinica, kao i razgovori sa građanima o oblastima zaštite i spasavanja, do 24. septembra 2022.

U prezentaciji opreme i vozila Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar, uživali su najviše najmlađi sugrađani.

„Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, u periodu od 17. do 24. septembra, održava Nedelja Sektora za vanredne situacije, kada će biti organizovano niz događaja i aktivnosti. Prvo je obeležena krsna slava Sektora, a na Trgu oslobođenja u Zaječaru predstavljen je taktičko-tehnički zbor, gde su građanima predstavljena vozila i oprema“, rekao je Igor Dimitrijević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar.

U prostorijama zaječarskog Crvenog krsta povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, od 10:00 sati, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu 21. septembra. U četvrtak i petak, 22. i 23. septembra biće prikazane javno–pokazne vežbe u krugu fabrike „Marak“ u Knjaževcu, u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, u objektu SŠ „Branislav Nušić“ u Sokobanji i u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Boljevcu.

Prethodni članci