U Zaječaru počinje 37. Festival mladih pesnika „Mladi maj“

U Pozorišnom muzeju u Zaječaru, u sredu 24. maja, počinje 37. Festival mladih pesnika „Mladi maj“, koji će trajati do subote 27. maja 2023.

Prvog dana Festivala, za 13:00 časova zakazana je promocija časopisa „Razvitak“ koji je posvećen velikom književniku i prevodiocu Adamu Puslojiću, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru. Nastavak je u 19:00 časova, Programom poezija, traganja: „Sve moje sestre“ promocija knjige o Rastku Petroviću, o kojoj će govoriti Laura Barna, dok je svečano otvaranje Festivala zakazano za 20:00 sati. Gost je književnik i muzičar Jovica Tišma, dok su za Poetsko-muzičke ilustracije zaduženi: Boris Živulović, Nikola Milošević, Mihailo Ivković, David Nedeljković, Magdalena Vulović i Stevan D. Jovanović.

Program će biti nastavljen 25. i 26. maja 2023. gostovanjem pesnika u zaječarskim osnovnim i srednjim školama, promocijom knjiga Bratislava Milanovića i Saše Skaluševića, kao i danske kniževnosti, predstavljanjem časopisa „Enklava“ i Festivala „Smederevska pesnička jesen“ i drugim zanimljivim sadržajima.

Poslednje festivalske večeri, u subotu 27. maja, biće predstavljena knjiga pesama prošlogodišnje pobednice Marije Živković, a zatim je predviđen nastup ovogodišnjih sedmoro finalista, proglašenje pobednika 37. Festivala i dodela nagrade „Sergije Lajković“ za poseban doprinos i afirmaciju književnost stvaralaštva mladih.

Prethodni članci