U Zaječaru svečano otvorena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Roimuliana”

U zaječarskom pozorištu svečano je otvorena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Roimuliana”.

O značaju škole govorli su Vladimir Đuričić – direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i prof. dr Milenko Bodin – direktor škole.

Kako je istaknuto naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, 1993 godine. Podsetimo, škola nije radila u periodu od 1999. do 2006. godine, pa se stoga ove godine održava 22. Filozofska škola. Istaknuto je da će naredne godine biti obogaćen sadržaj i proširen ovaj stručno-naučni skup.

Tema ovogodišnje Filozofske škole je “Savremena filozofija društva i budućnost ljudske zajednice”. Okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije.

Prvog dana rada predstavljen je Zbornik radova sa prošlogodišnje Filozofske škole. Uvodno izlaganje podneo je prof. dr Viorel Vizueranu, dekan Filozofskog fakulteta u Bukureštu (Rumunija).

Organizatori filozofskog skupa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Prethodni članci