U Zaječaru tradicionalno nizom događaja biće obeleženi Badnji dan, Badnje veče i Božić

U Zaječaru će tradicionalno nizom događaja biti obeleženi Badnji dan, Badnje veče i Božić.

U petak 6. januara 2023. od 17:00 sati biće održano praznično bdenije u Sabornoj crkvi u Zaječaru, za 17:30 predviđen je polazak litije ispred Saborne crkve koja će se kretati centralnim ulicama grada, a u 18:00 sati biće nalaganje badnjaka na Trgu oslobođenja.

U subotu 7. januara, na Božić, u Ulici Timočke bune biće održana „Ulica Božićne radosti“, u kojoj će biti štandovi sa proizvodima domaće radinosti. Od 07:30 početak takmičenja u pripremanju tradicionalnih jela, od 08:00 sati biće služena Božićna liturgija, a od 12:00 sati prisutnima će se obratiti Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion.

Nakon toga, sledi kulturno-umetnički program, u kom će nastupiti: Dečiji hor Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Gradsko-pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Kamerni hor „Lavirint“ kao i kulturno-umetnička društva „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Sloga“ iz Vražogrnca i „Romulijana“ iz Gamzigrada.

Proglašenje pobednika takmičenja u pripremi tradicionalnih jela predviđeno je za 14:00 sati, a pola sata kasnije i degustacija specijaliteta.

U sali zaječarskog pozorišta, u 20:00 sati, biće priređen Božićni koncert.

Prethodni članci