Ubedljiva pobeda naprednjaka na lokalnim izborima u Negotinu

Lista Aleksandra Vučića ubedljivo je pobedila na juče održanim lokalnim izborima u Negotinu. SNS 75,44 posto, što je za 4,4 posto bolji rezultat nego pre 4 godine. SRS 1,57, Zdrava Srbija 1,24, Zeleni Srbije 3,4 posto. U Negotinu su građani birali između šest izbornih lista, a čiji su se kandidati borili za 45 mesta u lokalnoj skupštini. Lista koju su na lokalnim izborima u Negotinu činile SNS i SPS osvojila je 75 odsto glasova izašlih birača, saopštio je sinoć dosadašnji predsednik opštine i prvi na listi SNS-a Vladimir Veličković. On je preneo da je lista oko SNS osvojila 11.123 glasa, odnosno 75 odsto glasova birača. Druga sa izborne liste, SRS osvojila je 241 glas, ili 1,62 odsto. Lista Krsta Stanković Njanjulović, Narodna stranka osvojila je 1.887 glasova ili 12,7 odsto. Koalicija Nada-POKS osvojila je 321 glas ili 2,16 odsto, Zdrava Srbija 190 glasova ili 1,28 odsto, a Savez 90 Zeleni 511 glasova, odnosno 3,44 odsto glasova izašlih birača.

Veličković je rekao da to znači da će lista oko SNS u narednom sazivu negotinskog parlamenta imati 38 mandata, Narodna stranka šest, a Zeleni jedan mandat.
– Koliko je velika pobedi, govori činjenica da u odnosu na izbore od pre četiri godine, nažalost imamo 2.000 birača manje u biračkom spisku, ali smo i pored toga osvojili 554 glasa više – rekao je Veličković.
To, kaže, govori da je lokalna samouprava dobro radila i da su to građani prepoznali, kao i sve što čini država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On je zahvalio građanima Negotina što su izašli na izbore i dali podršku listi oko SNS.
– To nas obavezuje da radimo više I jače. Građani su nas na to obavezali. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što je uradio ne samo za Negotin, nego i za celu istočnu Srbiju – rekao je Veličković.
Njegovo obraćanje medijima, članovi stranke ispratili su aplauzom, uz povike “pobeda, pobeda”.

Izvor: blic.rs

Prethodni članci