Učenici Gimnazije iz Zaječara ostvarili odlične rezultate na takmičenjima iz engleskog jezika i istorije

Zaječarski gimnazijalci ponovo su briljirali na takmičenjima i ostvarili zapažene rezultate iz engleskog jezika i istorije.

U subotu 21. maja 2022. godine u Pirotu je održano republičko takmičenje iz istorije u organizaciji Ekonomske škole u Pirotu i Društva istoričara „Stojan Novaković“. Na ovom takmičenju učestvovali su i učenici Gimnazije iz Zaječara: Jovan Jovanović I-3, Rastko Jović II-3, Petra Ninić III-1 i Andrija Marinković III-1. Učenik Rastko Jović ovom prilikom je osvojio četvrto mesto.

U nedelju 22. maja 2022. godine u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu održano je 66. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama. Na održanom takmičenju učestvovali su zaječarski gimnazijalci: Tara Lazarević I3, Ognjen Simonović I4, Petra Ninić III1, Boris Rančev IV1.

Na takmičenju u Pančevu učenici su na osnovu testa znanja i odbrane istraživačkog rada ostvarili sledeće rezultate: Boris Rančev – prvo mesto iz naučne oblasti engleski jezik i iz naučne oblasti istorija Tara Lazarević – treće mesto, Petra Ninić – treće mesto.

„Zahvaljujemo se svim učenicima što su predstavljali Gimnaziju Zaječar na održanim takmičenjima i čestitamo na postignutim rezultatima. Takođe, čestitamo nastavnici istorije Suzani Tomić i nastavnici engleskog jezika Marini Jovanović“, ističu iz zaječarske Gimnazije.

Prethodni članci