Učenici škole „Malac Genijalac“ iz Zaječara, Helena Marjanov i Veljko Žikić, ostvarili odlične rezultate na takmičenju u Zemunu

Učenici škole „Malac Genijalac“ iz Zaječara, Helena Marjanov i Veljko Žikić, ostvarili odlične rezultate na takmičenju u Zemunu

Na Nacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici, učenici škole „Malac Genijalac“ iz Zaječara, Helena Marjanov i Veljko Žikić, ostvarili su odlične rezultate.

Šesto Nacionalno takmičenje u mentalnoj aritmetici u organizaciji škole „Malac Genijalac“ održano je u Zemunu 5. juna 2022. a učestvovali su takmičari iz 45 školica iz Srbije i preko 350 takmičara.

Deca su se takmičila podeljena na kateforije u skladu sa upisnom godinom i uzrastom. Podeljeni su bili na A, B i C grupu. Takmičenje je bilo podeljeno na dva dela. Pismeni deo, gde su deca radila test sastavljen od 120 zadataka koji je trebalo rešiti za 12 minuta. Na Usmenom delu se radi mentalno računanje brojeva koji se smenjuju velikom brzinom, čak od 500ms.

Iz Zaječara je put Beograda pošlo dvoje takmičara, Helena Marjanov i Veljko Žikić. U svojoj B kategoriji Helena Marjanov je osvojila srebrnu medalju i pehar, rešivši na testu preko 100 zadataka tačno. A na mentalnom računanju je zauzela visoko 4. mesto. Veljko Žikić se jako borio i ušao u prvih 10 na mentalnom računanju. Oboje su nagrađeni medaljana za učešće.

Iz istočne Srbije je učestvovala i školica iz Negotina, iz koje je Nikola Milošević u svojoj grupi uzeo 1. mesto na pismenom delu i 3. mesto na mentalnom računanju.

Prethodni članci