Udruženje „Dečiji centar“ Zaječar ugostiće sutra dr Aferditu Mustafa

Udruženje „Dečiji centar“ Zaječar ugostiće sutra dr Aferditu Mustafa pedijatru u Domu zdravlja u Bujanovcu. Druženje sa srednoškolkama/cima u zaječarskoj Gimnaziji zakazano je u 13.20 časova, u okviru sednice Parlamenta. Nakon toga predviđeno je druženje sa učenicama/cima Medicinske škole u 14.10 časova. Istog dana, gostovanje dr Mustafe biće u Nišu u Školi mode i lepote. U utorak 30. novembra druženje će biti nastavljeno u Bujanovcu u Srednjoj školi „Sezai Suroi“ i Stručnoj školi „Sveti Sava“.

Dr Aferdita Mustafa – pedijatar, druga je gošća u okviru projekta “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”.

Dr Aferdita Mustafi – pedijatar radi u Domu zdravlja u Bujanovcu. Medicinski fakultet završila je na Univerzitetu u Prištini, a specijalizaciju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Njen otac je bio zanatlija, a majka domaćica, ponosna je na njih i podršku koju su joj davali da ostvari svoj san, uprkos preprekama na koje je nailazila. Danas vrednosti kojima su je naučili, prenosi na svoje troje dece. Od 2002. godine aktivna je u političkom životu, kao odbornica u više mandata. Ne može da zamisli dan u kome nije učinila ili se potrudila da učini nešto dobro za lokalnu zajednicu, za ljude koji veruju u njen rad.

Projektom je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj interpersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže. Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Prethodni članci