Uručene diplome svršenim studentima na Fakultetu za menadžment Zaječar

Danas je u amfiteatru Fakulteta za menadžment u Zaječaru održana svečanost povodom uručenja diploma diplomiranim studentima strukovnih, akademskih i master studija koji su svoje studije završili tokom 2019. i delom 2020. godine. Dekan fakulteta se ovom prilikom izvinio diplomiranim studentima zbog malog zakašnjenja sa dodelom diploma, što je posledica pandemije izazvane Korona virusom, i zahvalio na strpljenju i razumevanju.

Danas je održan prvi deo dodele diploma, oko 190, a drugi deo dodele diploma diplomiranim studentima iz prošle godine biće organizovan oktobra meseca, i to verovatno na Dan fakulteta, 12. oktobra, na Miholjdan.

Od danas je naša akademska zajednica zvanično bogatija za više od stotinu strukovnih, diplomiranih menadžera, diplomiranih i master ekonomista. Uveren sam da ćete stečeno znanje iskoristiti u svom radu, možda će neki od vas započeti svoj biznis i siguran sam da će vam ovo znanje omogućiti vaš napredak, lični i profesionalni razvoj. Pred vama je i dalje učenje u vašem životu i radu, jer uspeh u poslu i napredak u vašoj karijeri od sada zavisi samo od vas i od energije koju budete uložili. Predstavite sebe u kompanijama u kojima budete radili, jer ćete na taj način predstaviti i ovaj fakultet. Ovaj fakultet i univerzitet je uvek tu za vas. Čestitam na zasluženim diplomama, želim vam ličnu i profesionalnu sreću i uspeh u daljem životu i radu.“ – diplomcima je poručio Dekan fakuleta, prof. dr Bojan Đorđević.

Zamenik gradonačelnika, dr Vlada Videnović uputio je čestitke studentima i istakao da je Fakultet za menadžment jedna visokoškolska ustanova u gradu koju će Gradska uprava uvek, u granicama svojih mogućnosti, podržavati.

Najbolji student, sa najvećim prosekom ocena, je Marina Jovanović koja je završila dva studijska programa fakulteta, osnovne akademske studije Biznisa i menadžemnta i osnovne akademske studije Ekonomije na kojima je ostvarila prosečnu ocenu 10. Marina je na poklon dobila knjigu i povelje kao najbolji diplomirani student Fakulteta za menadžment u 2020. godini.

Fakultet ove godine upisuje novu generaciju studenata, 25. generaciju po redu, na prvu godinu studija osnovnih akademskih studija Biznisa i menadžmenta, osnovnih akademskih studija Ekonomije i master studija Ekonomije.

Fakultet takođe upisuje novu generaciju studenata u prvu godinu studija i u svojoj akreditovanoj visokoškolskoj jedinici u Požarevcu na osnovne akademske i master studije Ekonomije.

Junski upisni rok je u toku, a interesovanje je slično kao i prethodnih godina. Za sada je prijavljeno oko 50 studenata, dok je ukupno slobodno oko 190 do 200 akreditovanih mesta, ali Dekan ističe da se nada da će u septembarskom roku biti popunjena sva mesta na osnovnim akademskim i master studijama.

Za sada nema novih smerova, ali je najavljena akreditacija tokom sledeće godine, gde će fakultet pokušati da akredituje neke nove smerove i neke module, što bi bio neki novi koncept u akreditaciji nastavnih programa fakulteta.

Prethodni članci