Uručeni sertifikati Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior” kompanijama iz Negotina i Sokobanje

Na ceremoniji u Rečkoj, danas su Vinariji Mikić iz Negotina i Etno dućanu Đurđić iz Sokobanje uručeni sertifikati Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”.

Vinarija Mikić i Etno dućan Đurđić ispunili su sve kriterijume i stekli pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 20 kompanija iz istočne Srbije. Vinarija Mikić proizvodi vina sa zaštićenim geografskim poreklom, a uz kapacitet podruma od 150.000 litara, jedna je od najvećih u Negotinskoj Krajini. Etno dućan Đurđić, spaja pčelarstvo i 100% prirodnu kozmetiku, i proizvodi i prodaje široku paletu biljnih preparata, kozmetičkih proizvoda i dodataka ishrani. Pored navedenih kompanija, od novembra 2018. ovaj status stekli su i: Kafe-poslastičara “Stella Lux” Zaječar, Irish Pub “Rivendell” Zaječar, “Timomed” – Knjaževac, Vinarija RAJ – Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hoteli “Albo“ iz Bora i Đerdap iz Kladova, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac,  Etno selo „Gostoljublje“ – Negotin, “SCS Plus”  – Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie“ – Rajac i „Jovanović“ iz Rogljeva, „Atrijum“ Apartmani, Restoran „Jezero“ i „Glikerija“ iz Kladova.

Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren. Sva preduzeća koja su zainteresovana mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda istočne Srbije na adresi: www.balcanicasuperior.rs, gde se mogu dobiti i sve neophodne informacije.

Prethodni članci