Uspešno realizovane akcije čišćenja brane na Timoku

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ i ove godine realizuju akciju čišćenja brane na Crnom Timoku, na „Popovoj plaži“. Brana je od mulja poslednji put očišćena pre mesec dana, a danas je započeto još jedno njeno uređenje kako bi dobila lepši sjaj i u potpunosti bila očišćena. Prema rečima nadležnih, ovakve akcije se organizuju svake godine.

Mnogobrojne su obaveza koje preduzeće „Timok održavanje“ svakodnevno ima, a osim nagomilanih poslova tokom letnjeg perioda, jedna od obaveza je i održavanje samog kompleksa „Popove plaže“, posebno tokom leta, kada je najveći broj posetilaca. Uređenje ovog kompleksa podrazumeva i čišćenje same brane, pa se bez izuzetka, svake godine oragnizuju ovakve akcije“, istakao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“. On je dodao da se priobalje Timoka redovno održava i da će tako biti i u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima i obavezama preduzeća.

Takođe, prošle nedelje je očišćeno i korito Crnog Timoka, u delu između takozvanog „drvenog mosta“ do Kopaoničkog mosta.

Izvor: timokodrzavanje.rs

Prethodni članci