Večeras će na bini ”Dečijeg centra”, biti izvedena humanitarna predstava ”Radojka nema knjižicu”

Na bini ”Dečijeg centra”, večeras će biti odigrana humanitarna predstava ”Radojka nema knjižicu”. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 100 dinara. “Na ovaj način pokušavamo da prikupimo sredstva za putovanje na međunarodni festival u Kotor. Predstava je selektovana od strane stručnog žirija i naš nastup je zakazan za 27.06. u 21.30. Nakon 23 godine Zaječar se ponovo nalazi na kotorskoj sceni, što je za samu predstavu i ”Dečiji centar” veliki uspeh” rekla je predsednica Selena Ristić – Vitomirović.
Aktivistička predstava  ”Radojka nema knjižicu” u izvođenju omladinske pozorišne grupe “Dečijeg centra”, je nastala po motivima teksta ”Radnici umiru pevajući” i na satiričan način govori o tranziciji, liberalnom kapitalizmu i posledicama koje najviše osećaju žene. Radojka, glavna akterka, sredovečna žena, nezaposlena, u ovom trenutku nema nijednu “knjižicu” – nema radnu, zdravstvenu, partijsku knjižicu, ne poseduje ni jedan društveno priznati identitet. Oko nje prolazi kapitalizam: nove fabrike, političari, novinari/ke, life couch –i, ratovi, bogataši. Ona je osoba bez jasno definisane uloge, izgubljena u modernim procesima, uvek druga,sezonska, nedovoljno mlada, nedovoljno obrazovana, nedovoljno atraktivna. Njen život nije zanimljiv, osim kao delić slagalice tuđeg uspeha. Početak je u 20 sati.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Prethodni članci