“Veliki svet male Zoe“ poslednja predstava u takmičarskoj konkurenciji 13. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”

Danas u podne, izvedena je poslednja predstava u takmičarskoj konkurenciji 13. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”, Udruženja “Beo-Tim” iz Beograda “Veliki svet male Zoe“, po tekstu i u režiji Aleksandre Đurić. Zaječarski mališani imali su priliku da zajedno sa devojčicom Zoe budu na njenom specijalnom mestu, na tavanu njene kuće gde ona mašta, sanjari, plače, smeje se, pleše, gleda u zvezde. I dok se ona muči kako da izađe na kraj sa pubertetom. U pomoć joj pristižu njeni pra baka i pra deka i to iz slike koja je stajala na tavanu mnogo godina. Uz njihovu pomoć mala Zoe pokušava da postane hrabra, da zavoli sebe ali i da ostane to što jeste,
tinejdžerka.

Na pitanje koju poruku deci prenosi lik tinejdžerke Zoe, mlada i ambiciozna glumica Tijana Janković kaže da, po njenom mišljenju, lik Zoe nosi poruku mladima da je tinejdžersko doba lepo ma koliko u trenutku delovalo strašno i dramatično. Da mladi moraju malo više da se opuste, da ne gube veru u sebe jer taj će period proći. Da malo više slušaju svoje bake i deke jer se nekada lepo živelo, u vreme kada nije bilo mobilnih telefona i interneta. Takođe se obraća i roditeljima da u ovom žargonski rečeno ludom vremenu, ne zapostave svoje dete, i možda bi baš jedan razgovor doprineo da dete shvati i prihvati neke stvari i iznad svega, da se ne oseti samo.

Pored Tijane Janković u predstavi igraju i Aleksandra Đurić i Petar Mihailović. Večeras će u 19.00h biti proglašeni pobednici 13. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR“. Najbolju predstavu fetivala, najboljeg glumca i najbolju glumicu izabraće tročlani žiri u
sastavu: Branislav Nedić, predsednik, Biljana Glišić, član i Jelena Ciganović, član. I ove godine biće proglašena najbolja predstava po izboru publike koja je svakog dana ocenjivala predstave od 1 do 10.

U čast nagrađenih, biti izvedena premijera opere za decu ,,Crvenkapa“, zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Prethodni članci