Veoma uspešan koncert Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”

U dvorištu Pozorišnog muzeja u Zaječaru, na sceni “Nenad Ciganović” sinoć je održan veoma uspešan koncert Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”, organizovan povodom pet godina rada. Publika je uživala u izvedenim kompozicijama: Mokranjca,
Tajčevića, Stankovića, Bajića i drugih kompozitora, kao i duhovnim pesmama i obradama tradicionaknih narodnih pesama iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, i članice hora nagrađivala gromkim aplauzom posle svake izvedene kompozicije. Ovo amatersko žensko pevačko društvo,koje je polovinom aprila 2018.godine osnovala Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, danas ima brojne nastupe i nagrade u zemlji i inostranstvu ali i ambiciozne planove, kaže umetnički rukovodilac i dirigent hora Maja Milenković:

“Okupili smo se da obeležimo punih 5 godina rada Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“. Od osnovanja do danas hor broji 20-ak članica iz različith branši koje pokreće ljubav prema horskom pevanju, druženju i nastupima. Кao značajne trenutke u radu hora izdvojila bih nastupe na Mokranjčevim danima 2019. i 2023. godine, festivalu u Ohridu, festivalima u Bijeljini i Кikindi koji su bili takmičarskog tipa i na kojima nagrade nisu izostale. Ponosne smo na to što je hor u godinama korone opstao, iako su mnogi horovi tada prestali da postoje. U godinama koje slede, planiramo da nastavimo da bogatimo svoj reportoar, da što više nastupamo u zemlji i inostranstvu i tako na dostojan način predstavljamo svoj grad i ustanovu koja stoji iza nas”. Najjavljujući koncert Ana Ignjatović iz Pozorišnog muzeja je pored ostalog zahvalila publici što od otvaranja Pozorišnog muzeja podržava brojna kulturna dešavanja I naglasila dasu svi iz Ustanove “Zoran Radmilović” ponosni što jedan realitivno mali grad na istoku Srbije ima toliko publike zainteresovane za kulturne događaje.

Prethodni članci