Za vikend startuju srpskoligaši

Nakon 100 dana pauze u regionima FS Istok, FS Zapad, FS Vojvodina i FS Beograd za vikend počinje takmičenje u Srpskim ligama. Zaječarski Timok 1919, posle prošlogodišnjeg ispadanja iz Prve lige Srbije i osipanja tima, nije najbolje startovao u Srpskoj ligi „Istok“ i nakon jesenjeg dela prvenstva zauzima 14. mesto na tabeli sa osvojenih 11 bodova koliko ima i OFK Brzi Brod na 15. mestu. 11. juna, kada je planiran završetak takmičenja u Srpskim ligama, tri ili četiri poslednjeplasirana kluba će se preseliti u niži rang takmičenja a njihovo mesto će zauzeti prvaci Zone (Jug, Centar, Zapad i Istok). Ako Trayal iz Kruševca, kao jedini predstavnik Regiona Istočne Srbije, uspe da izbori opstanak u Prvu ligu Srbije, iz Srpske lige „Istok“ će ispasti tri a ne četiri kluba.

Uprava zaječarskog srpskoligaša je krajem oktobra prošle godine vratala Vojkana Rajčića na mesto Šefa Stručnog štaba od koga se očekuje da ponovo povede Timok 1919 do Prve lige Srbije ali u trenutnoj situaciji je prioritet izlazak iz zone ispadanja i opstanak u ligi. Pojačanja su stigla na svim pozicijama i odrađene su pripreme na visokom nivou. Svi igrači su spremni sem napadača Miloša Nikolića koji se još uvek oporavlja od povrede. Jedno od najvećih pojačanja Timoka 1919 je levi bek Nikola Tričković koji se vratio na Kraljevicu a jesenas je branio boje prvoligaša RFK Novi Sad. Neko vreme je u Zaječaru, odradio je pripreme sa ekipom ali iako ima čiste papire još uvek nije registrovan tako da će verovatno propustiti prvo kolo.

U subotu 4. marta od 14:30 sati na Gradskom stadionu pod Kraljevicom, zaječarci će ugostiti ekipu Jedinstva od koje su jesenas u Paraćinu pretrpeli jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji. Golman Milan Petrović je šest puta vadio loptu iz mreže a treba naglasiti da su tog 13. avgusta 2022. godine u „Sportskom centru 7. juli“ u Paraćinu zaječarci odigrali svih 90 minuta bez i jedne rezerve na klupi sa čak deset golobradih dečaka iz omladinskog i kadetskog pogona od kojih se većina prvi put susrela sa seniorskim fudbalom.

Da li će Timok 1919 od jeseni, na novom stadionu, igrati Srpsku ligu „Istok“ ili Zonu „Istok“ videćemo uskoro…?

Prethodni članci