Zaječar: Boško Ničić obišao radove redovnog održavanja vodotoka Belog Timoka

Grаdonаčelnik Zаječаrа Boško Ničić obišao je danas rаdove koji se obavljaju po projektu redovnog održаvаnjа vodotokа Belog Timokа i izrаde odbrаmbenog nаsipа nа desnoj obаli Timokа. Radove prema naselju Višnjar obavlja se od strane Javno privrednog preduzeća „Srbijavode“. Vrednost radova oko čićenja i izgradnje vodoutvrde iznosi oko  5 miliona dinara, rekao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara

Zbog najave lošeg vremena radovi će nakratko biti prekinuti kod mosta koji povezuje naselje Višnjar sa centrom grada i čim vremenske prilike budu dozvolile radiće se od mosta nizvodno prema ušću Timoka. Za uređenje i  potpuno stavljanje pod kontrolu tokova Belog i Crnog Timoka do zaječarskog sela Vražogrnac, grad Zaječar od strane Svetske banke ima na raspolaganju gotovo milijardu dinara istakao je gradonačelnik Ničić.

Boško Ničić ističe i nerazumevanje od strane nekih ljudi, a na osnovu određenih priča oko seče stabala u priobalju Timoka, jer u protivnom sam nasip i vodoutvrda ne bi bili mogući.

Prethodni članci

Leave a Comment