Zaječar: Huti Ota Tre, Larska i RnR u kandžama interneta 2 + Seljobriti kaži 2

U petak, 1. decembra, u Omladinskom centru Zaječar, bend Huti Ota Tre proslaviće svoj peti rođendan. Zaječarce očekuju nastupi upravo grupe Huti Ota Tre, kao i više nego odlične Larske iz Kragujevca. Neposredno pre nastupa gore navedenih bendova biće održana promocija knjiga „Rokenrol u kandžama interneta 2“ autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao I zbirke pesama „Seljobriti kaži 2“ autora Branislava Bašića Pekara. Početak je u 21 sat. 

Posle sjajnih promocija u Beogradu i Novom Sadu nastavlja se priča od prošle godine u Zaječaru na istom mestu, ali ovoga puta sa akterima ove knjige Huti Ota Tre i akterima buduće knjige Larska, kažu autori.

Huti Ota Tre je nastao u garaži 1. decembra 2012. godine u Zaječaru. Pravac muzike koji svira je fuzija rokenrola, hip hopa, panka i fanka. Ovom prilikom bend proslavlja svoj peti rođendan, a ujedno će predstaviti i svog novog člana.
Album možete preslušati OVDE. Trenutno aktuelni album posvećen je Branislavu Nikoliću Floksiju.

Larska je vokalno/instrumentalni bend iz Kragujevca .
Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas / vokal ) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike. Naziv benda, proizašao je iz igre slogova reči ,,SKALAR” – fizička veličina koja nije odredjena pravcem i smerom ,već samo intenzitetom. Čime se bend vodi i danas, bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski odredjena. Kasnije se bendu pridružije Filip Stanković (bas) čime novonastali trojac ,koji čine dve bas gitare u eksperimentu sa raznim efektima, energičnim ritmom i vokalom, dobija karakterističan zvuk , koji je publika vrlo brzo zapazila nakon čega su se bendu ukazale prilike da nastupa kao predgrupa, na raznim koncertnim manifestacijama u Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji. Početkom septembra 2016. na mesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović. Slušaoci će najverovatnije čuti sličnosti i različite uticaje bendova žanrova – alternativ rock / grunge / stoner / new wave / psychedelic / noise-a.

Prethodni članci

Leave a Comment