Zaječar: Obeležen Međunarodni dan borbe protiv HIV-a i AIDS-a

Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održana je u petak ,1. decembra, na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Organizovano je besplatno dobrovoljno i poverljivo testiranje na HIV, kao i deljenje prezervativa i edukativnog materijala. Aktivisti TOC-a u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru, u dvorištu srednjoškolskog centra ranije istog dana razgovarali su sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti. Nešto više o sprovedenoj akciji, za Tempo Naxi radio rekla je Dunja Marušić, PR TOC-a

Kako je Dunja i istakla u prethodnom periodu vršnjački edukatori Timočkog omaldinskog centra za prevenciju HIV-a i AIDS-a realizovali su edukativne radionice za svoje vršnjake u srednjim školama u Zaječaru. Oni će ovu praksu nastaviti i u narednom periodu, kako tokom decembra, meseca prevencije HIV-a i AIDS-a, tako i tokom naredne godine.

Akcija na Trgu oslobođenja realizovana je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Unijom organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV/AIDS-om.

 

Prethodni članci

Leave a Comment