Zaječar: Promocija knjige „Dragi Rajkoviću” – izbor iz prepiske (AUDIO i FOTO)

U Galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru priređena je promocija knjige „Dragi Rajkoviću” – izbor iz prepiske (1985-1995), koju je  priredio Ljubiša Rajković Kozeljac. U ovoj knjizi je objavljeno oko 150 pisama. U pitanju su  pisma koja je  Rajković dobijao od svojih saradnika, prijatelja, mahom su to bili književnici i naučnici. 

Prvi tom pod nazivom “Reč putuje” izašao je 1989 godine u izdanju Društva prijatelja knjiga u Ivangradu, današnje Berane, u Crnoj Gori, a naredne 3 knjige izdat je pod etiketom zaječarskog Arhiva.

Knjiga sadrži pisma između ostalog, Ive Andrića, Veljka Vlahovića, Dobrice Ćosića i mnogih drugih. Najviše od Desanke Maksimović, rekao je autor

Na promociji su govorili, dr Dejan Krstić, dr Miodrag Velojić i Zoran Janković. Ovo je četvrta knjiga dr Rajkovića Koželjca, a izdavač je Istorijski arhiv „Timočka krajina“ Zaječar, naglasio je Januz Agim viši arhivista

Promociji su prisustvovali prijatelji i poštovaoci pisane reči dr Ljubiše Rakovića Koželjca, a organizator  je Istorijski arhiv „Timočka Krajina“ iz Zaječara.

Prethodni članci

Leave a Comment