Zaječar: SNS, SPS, JS, Pokret snaga Srbije zajedno će  izaći na izbore

U Zaječaru je danas potpisan koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke , Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Pokreta snaga Srbije. Koalicija će zajedno  izaći na izbore za Savete mesnih zajednica pod imenom „Naša kuća Zaječar – SNS, SPS, JS, Pokret snaga Srbije –Boško Ničić “. Četiri političke stranke  čine i većinu u gradskom Parlamentu. 

„Očekujem , jedan normalni izborni proces, da oni koji budu učestvovali , izlože šta će to biti njihovo zalaganje pre svega za dobrobit njihovih mesnih zajednica, koja su njihova realna očekivanja i mogućnosti da pomognu u razvoju” rekao je Ničić.

Novinarima se obratio i dr Mirko Nikolić, ispred GO SPS Zaječar.

„Mislim da će se mnogo toga promeniti na bolje. Mi ni malo ne zapostavljamo ove izbore i potpuno im maksimalno odgovorno pristupamo. Uvažavamo svaku mesnu zajednicu i građanina. Mislim da građani prepoznaju strategiju i put kojim ovaj grad ide“ rekao je dr Nikolić.

Na konferenciji je bilo reči i o mogućnosti da grad Zaječar bude i pilot grad koji će pokušati da dobije saglasnost Ministarstva zdravlja , da počne sa mobilnim ambulantama i apotekama, kako bi  ljudima koji su ostali na selu omogućili pristojan život.

„U selima moramo da pronadjemo rešenje za gorući problem –primarna zdravtsvena zaštita, što je ozbiljan problem za one koji žive na selu, ali u ovakvom  postavljenom sistemu zdravstvene zaštite je vrlo teško rešiv“ istako je Ničić.

 

 

Prethodni članci

Leave a Comment