Zaječarac Srđan Pešić osvojio još dve zlatne medalje u bodibildingu

Zaječarac Srđan Pešić osvojio je još dve zlatne medalje u bodibildingu na takmičenjima u Pragu i u Boru, minulog vikenda.

Pešić je najpre učestvovao na „Noći šampiona“ u Pragu, u Češkoj, gde je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, a ovom prilikom je bio jedini srpski predstavnik u bodibildingu i jedini Srbin koji je ikada osvojio „Noć šampiona“. Inače, Pešić se odnedavno takmiči sa „Pro kartom“ što znači da učestvuje samo na profesionalnim takmičenjima.

„Trenutno sam i jedini Srbin u WFF Federaciji koji se takmiči sa ‘pro card’ i jedini koji je ikada osvojio ‘Noć šampiona’. U mojoj kategoriji bilo je šest učesnika, svi pobednici sa ‘Prag Opena’ u svojim kategorijama. Zahvaljujem se svojoj porodici i prijateljima na podršci, kao i Gradu Zaječaru bez čije podrške ne bih mogao da dođem na ovo takmičenje“ poručuje Pešić.

Po povratku u Srbiju, nakon takmičenja u Pragu, Pešić je u Boru učestvovao na takmičenju „Memorijal Novica Pauljičić“, gde je u kategoriji „Men’s Physique“ osvojio još jednu zlatnu medalju i prvo mesto.

Sledeće takmičenje koje očekuje Srđana Pešića, višestruko nagrađivanog bodibildera, jeste Svetsko prvenstvo u Sloveniji – Kopar 21. oktobra 2023.

WFF Evropsko prvenstvo u bodibildingu i fitnesu održano je krajem juna u Subotici, a na ovom takmičenju bodibilder iz Zaječara Srđan Pešić osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji i postao apsolutni pobednik. U proteklom periodu, Pešić je bio najbolji i na Internacionalnom takmičenju „Montenegro Open Cup 2023”, kao i na „Balkan kupu” u Knjaževcu.

Prethodni članci